Voor wetenschappers

 

Hoe kunnen wij jouw onderzoek ondersteunen?

Voor de analyses van onze samples maken wij gebruik van het prestigeuze DNA analyse lab van BaseClear. In dit lab, gevestigd in het BioScience Park in Leiden, gebruiken wij 16S rRNA analyse om de compositie en verhoudingen van onze samples tot op species level te achterhalen.

Het totale proces duurt ongeveer drie weken en resulteert in een grote hoeveelheid aan hoog kwalitatieve data. Voor wetenschappers bieden wij verschillende dataformats aan die aansluiten op wetenschappelijk gebruik. Van ons consumenten rapport to de raw data, alles is mogelijk en wij helpen jou graag om te kijken wat bij jou onderzoek aansluit! Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken. 

De wetenschap centraal

 

Bij MyMicroZoo zijn we er trots op dat we wetenschap op de voorgrond plaatsen. Het MyMicroZoo-team heeft een rijke achtergrond op het gebied van microbiologie, microbiota en probiotica en wordt bijgestaan door een deskundige Raad van Advies. Dit betekent dat we alleen analyses en resultaten leveren die stevig zijn gebaseerd op actueel wetenschappelijk inzicht en onderzoek.

Als zodanig blijven we op de hoogte van de nieuwste doorbraken en ontwikkelingen binnen ons vakgebied en werken we onze materialen en onderzoek dienovereenkomstig bij. Daarnaast draagt MyMicroZoo bij aan de academische wereld door papers te publiceren, deel te nemen aan evenementen en samen te werken met andere toponderzoekers op het gebied van microbiologie.

Uw voordelen

Waarom werken met MyMicroZoo

Makkelijk in gebruik

Met onze makkelijk te gebruiken kit kunnen jouw deelnemers thuis hun test afnemen.  

Daarna doen wij de rest van het werk zodat jij je kan bezighouden met het meest belangrijke: jouw onderzoek.

Data formats

Wij leveren jouw data hoe jij dat wilt.

  • Onze rapporten

  • phyloseq format

  • csv files

  • FASTQ

... het is allemaal mogelijk.

Visualiseer en analyseer

Versterk je onderzoek met uitgebreide analyse en visualisatie:

 

1. Download jouw resultaten in Phyloseq format en importeer ze in R.

2. Gebruik het  Phyloseq Package om direct je data te analyseren en visualiseren. 

3. Genereer prachtige plots om je onderzoek te versterken.

Geef terug

Geef de deelnemers van jouw onderzoek wat terug voor hun medewerking.

Naast de data kun je ook de rapporten voor consumenten downloaden: 

Zo krijgen jouw deelnemers meer inzicht in hun eigen microbioom!

Elke wetenschapper heeft zijn of haar eigen aanpak.

Daarom hebben wij ook voor iedere aanpak een passend data format:

 

  • Consumenten rapport. Geef jouw deelnemers iets terug voor hun deelname door ze inzicht te geven in hun eigen darmmicrobioom.
  • Specialisten rapport. Als je het darmmicrobioom wilt onderzoeken, maar niet zelf aan het rekenen wilt slaan, hebben wij het perfecte rapport voor jou. Hierin staan vele parameters die je kunt gebruiken!
  • Phyloseq format. Phyloseq is een R-package welke het analyseren en visualiseren van de data stukken gemakkelijker maakt!
  • Raw data. Voor de wetenschappers die liever zelf de rauwe data in duiken, bieden wij ook mogelijkheden. Met de reads van de Illumina Miseq Sequencer of de FASTQ files kun je alle kanten op.
MyMicroZoo rapport
Specialisten rapport
Phyloseq format
CSV files
FASTQ

Word nu onderdeel van de MyMicroZoo community

Meer informatie?

 

Als wij je nieuwsgierig hebben gemaakt over onze opties voor wetenschappers, neem contact met ons op. In een gesprek horen wij graag meer over jou, je onderzoek en wat wij voor jou kunnen betekenen.

 

Contact

KvK nummer: 65867637

Deze website maakt gebruik van essentiƫle cookies om de werking te garanderen. Om onze website verder te optimaliseren verzoeken wij u het gebruik van alle cookies te accepteren.

Meer informatie