Leer meer 
over de microbiota

7 redenen om een microbioomtest te doen

01

Darmgezondheid verbeteren

Een darmbacterietest kan je laten inzien hoe je je darmgezondheid verder kunt verbeteren. Uit de resultaten van de test kun je tips halen hoe je met dieet en leefstijlaanpassingen je gezondheid optimaliseert!

02

Buikklachten

Een opgeblazen gevoel, constipatie en diarree zijn vervelende klachten en kunnen veroorzaakt worden door bepaalde leefstijl- en dieetfactoren. Een microbiotatest kan helpen de onderliggende oorzaak van deze problemen op te sporen.

03

Verbeterde sportprestaties

Gezonde darmen zijn essentieel om prettig te kunnen sporten. Door je microbiota te verbeteren kun je de opname van voedingsstoffen verbeteren en ontstekingen verminderen. 

04

Personaliseer je voeding

Je voeding aanpassen kan lastig zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Door een darmbacterietest te doen krijg je inzicht in welke aanpassingen het beste werken voor jouw darmen.

05

Gemoed

Je darmbacteriën worden beïnvloed via de darm-hersen-as door factoren zoals slaap, stress en lichaamsbeweging. Andersom zorgt een disbalans in je darmbacteriën ook voor een invloed op je gemoed, slaap en energielevels. Met een test kun je zien hoe je je darmbacteriën in balans brengt om je gezondheid te verbeteren.

06

Preventie

Het risico op bepaalde ziekten zoals obesitas en diabetes, zijn in verband gebracht met bepaalde leefstijl- en dieetfactoren. De microbiota speelt hierbij een belangrijke rol en door proactief de balans van je darmbacteriën te verbeteren, kun je het risico om deze ziektes te ontwikkelen verminderen.

07

Volg de wetenschap

Elke dag wordt er meer uitgevonden over de rol van onze darmbacteriën. Bij MyMicroZoo kun je altijd je oude testresultaten inzien met de nieuwste inzichten. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw gezondheid.

KvK nummer: 65867637

Deze website maakt gebruik van essentiële cookies om de werking te garanderen. Om onze website verder te optimaliseren verzoeken wij u het gebruik van alle cookies te accepteren.

Meer informatie