Over ons

Ons verhaal

Meer dan tien jaar geleden onderzocht microbioloog  Dr. Jos Seegers al een bacterie die nu vaak in probiotica gebruik wordt.

Tien jaar geleden ontstond er een groeiende interesse in de rol van het darmmicrobioom bij het behouden van een goede gezondheid en welzijn.

Ook waren er toendertijd nieuwe ontwikkelingen op het gebied van genomische technologie (de techniek waarmee je de darmbacteriën kan onderzoeken. Lees er hier mee over) en raakte Jos nog meer gefascineerd over het onderzoeken van het menselijke darmmicrobioom.

 

"We waren allemaal nieuwsgierig naar de microbiële gemeenschappen van mensen en wilden graag metingen van het darmmicrobioom beschikbaar maken voor het publiek. Zo heb ik samen met Derek Butler van BaseClear in 2016 MyMicroZoo opgericht."

 

Als eerste bedrijf in Europa kon MyMicroZoo iedereen met interesse inzicht geven in welke bacteriën in welke verhoudingen in iemand zijn darmen woonden. Als snel werd het duidelijk dat mensen vooral willen weten of zij een 'gezonde' microbiota hebben. MyMicroZoo heeft hier naar geluisterd en kan  met de kennis van nu een goede inschatting geven van of de darmbacteriën in balans zijn of niet. (Je kunt hier lezen waarom het eigenlijk niet mogelijk is om de perfecte darmmicrobiota te omschrijven).

In de afgelopen jaren heeft wetenschappelijk onderzoek steeds meer aangetoond dat er een belangrijke relatie bestaat tussen bacteriegroepen, gezondheid, voeding en levensstijl. Met de combinatie van wetenschappelijke kennis en de database van MyMicroZoo zijn we nu in staat om klanten uitgebreide microbioomrapport te bieden, inclusief gedetailleerde taxonomische resultaten en aanbevelingen over dieet en leefstijl hoe de resultaten verbeterd kunnen worden.

Onze kernwaarden

 

INTEGRITEIT

Wij geloven in het handhaven van de hoogste normen van wetenschappelijk onderzoek en het leveren van nauwkeurige en onbevooroordeelde rapportage van testresultaten. Onze partners en klanten kunnen erop vertrouwen dat wij betrouwbare en nauwkeurige informatie verstrekken. 


EMPATHIE

Wij erkennen dat elk individu uniek is en zijn eigen unieke zorgen en vragen heeft. Daarom staan medeleven en begrip bij ons hoog in het vaandel. Via onze consulten bieden we persoonlijke ondersteuning en begeleiding om  te helpen resultaten te interpreteren en weloverwogen beslissingen te nemen over de darmgezondheid.


VOORTDURENDE VERBETERING

Wij streven ernaar om voorop te blijven lopen met de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en om onze testprocessen voortdurend te verfijnen, zodat wij onze klanten nauwkeurige en informatieve resultaten kunnen leveren. Wij geloven dat we door te investeren in de nieuwste technologie en wetenschappelijk onderzoek onze klanten kunnen helpen een optimale darmgezondheid en algemeen welzijn te bereiken.

De missie

Ons bedrijf maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke methode van 16S rRNA-sequencing om klanten waardevolle inzichten te geven in de bacteriële gemeenschappen die in hun darmen leven. Ons primaire doel?

 

"Mensen bewust te maken van de cruciale rol die darmbacteriën spelen voor de gezondheid"

 

We zijn ervan overtuigd dat mensen door meer te weten te komen over hun microbiële gemeenschap zowel hun fysieke als mentale gezondheid kunnen verbeteren.

 

"Als MyMicroZoo willen wij mensen in staat om hun darmgezondheid in eigen hand te nemen"

 

Dit doen wij door middel van onze darmbacterietest. Door mensen eerst inzicht te geven in de samenstelling van hun microbiota, en op basis daarvan aanpassingen te adviseren om, indien nodig, hun microbiota te verbeteren.

Door onze kennis over de relatie tussen darmmicrobiota en menselijke gezondheid te vergroten, willen we bijdragen aan de voortdurende inspanningen van de wetenschappelijke gemeenschap om gezondheidsresultaten te verbeteren door middel van microbioom-onderzoek.

 

Wij zijn intensief bezig met het onderzoeken van alle mogelijke verbanden tussen gezondheid en iemands micorbiota-samenstelling. Als partner van verschillende onderzoeksinitiatieven (zoals de GEEF-studie en het BuikBelang initiatief) zijn wij actief bezig met het creëren van nieuwe wetenschappelijke inzichten én met het delen van de aanwezige kennis met experts in het veld. 

 

 

In dit onderzoek kijken we specifiek naar de bacteriën die in onze darmen leven. 

Het is nog onbekend hoe we de balans in de darmen het beste kunnen herstellen, wanneer deze verstoord is. We weten dat voeding de samenstelling van de darmbacteriën kan beïnvloeden. Maar kunnen specifieke voedingsmiddelen de samenstelling van de darmbacteriën verbeteren? En als de darmbacteriën positief veranderen, heeft dit dan ook een positief effect op onze weerstand? Dat zijn vragen die we als onderzoekers graag willen beantwoorden met dit onderzoek.

 

 

Buikbelang is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Wageningen University & Research (WUR). Buikbelang heeft als doel om de werking van het microbioom beter te leren kennen. Aan de ene kant om te voorkomen dat aandoeningen en ziekten ontstaan in en vanuit je darmen. En aan de andere kant om ziekten beter te behandelen en klachten te verminderen

Onze zookeepers staan klaar voor al je vragen en opmerkingen:

Neem contact met ons op

KvK nummer: 65867637

Deze website maakt gebruik van essentiële cookies om de werking te garanderen. Om onze website verder te optimaliseren verzoeken wij u het gebruik van alle cookies te accepteren.

Meer informatie